Blog

A remény segíthet békés szívvel zárni az évet

A remény segíthet békés szívvel zárni az évet

Az új év akkor is egy új kezdet ígéretét hordozza, ha egy nehéz évet kell a hátunk mögött hagynunk. De mi segíthet abban, hogy hittel, reménnyel és pozitívan nézzünk szembe a küszöbön álló új évvel? A szeretteink közelsége. Mert együtt nem csak a búcsú, de az újrakezdés is könnyebb.

December vége van, hamarosan egy újabb évnek mondunk búcsút. Egy olyan évnek, ami nem csak csodákat, de – az előzőhöz hasonlóan – hatalmas veszteségeket is tartogatott. Olyan veszteségeket, amelyeknek az elviseléséhez talán még most sem érzünk elég erőt magunkban. Közületek sokan várnak nagyon hosszú ideje a gyermekáldásra, az elmúlt időszak ráadásul az élet más területeit is megnehezítette. Talán nem túlzás azt mondani, hogy néha mind úgy érezzük, mentálisan már a végét járjuk. Az idei évzárás éppen ezért nehéz lesz, valószínűleg nem ússzuk meg könnyek nélkül, de biztos lesznek ölelések is. Mi pedig épp ezeknek az öleléseknek köszönhetően hiszünk benne, hogy a következő év szebb lesz! Hogy miért? Mert egyszerűen nem lehet máshogy. Tovább akarunk menni, és nem vagyunk hajlandóak feladni a reményt! Év végén megállunk egy pillanatra, körülnézünk és erőt gyűjtünk a következő évre.  Mert ilyenkor van miből.

Az ünnepek alatt kicsit mind közelebb kerülünk egymáshoz, meghitt beszélgetések, tartalmas együtt töltött idő, odafigyelés, szeretet vesz körül. Főleg az utóbbiból, reméljük, nektek is sok jutott idén! A szeretetnél ugyanis nem létezik biztosabb támasz. Az, hogy képesek vagyunk szeretni, az élet legnagyobb ajándéka, olyan erő, ami hegyeket mozgat meg és ha kell, tégláról téglára építi újra az életet. Az ünnepi pillanatok biztonságot teremtenek, ebben a biztonságban pedig le lehet tenni a terheket és el lehet búcsúztatni azt, amin már nem tudunk változtatni. Tudjuk, ez nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen. Az év végi ünnepek a remény és az újrakezdés üzenetét hordozzák, az egymás iránt érzett szeretet ilyenkor felerősödik, ebben a légkörben pedig elkezdődhet a közös feldolgozás is.

Álljunk meg egy pillanatra, nézzünk hátra, és kezdjük el kipakolni a képzeletbeli zsákunkból azt, ami már nem való bele, úgy, hogy a tanultaktól azért nem búcsúzunk el. Mindenki cipel olyan terhet, amit már nem tud továbbvinni. Nem is kell: itt az ideje letenni! A következő év mindig egy új utazás, egy új fejezet kezdete. Töltsétek az év utolsó napjait azokkal, akiket szerettek, fogjátok meg egymás kezét, és érezzétek, hogy bármi is történjen, nem vagytok egyedül. Azt kívánjuk nektek a következő évre, hogy reménnyel és hittel telve folytassátok az utatokat, mert amíg van miért küzdeni, addig érdemes várni a jövőt! Nagyon boldog új évet kívánunk nektek!

A LilyMed csapata

Időpontot foglalok