Blog

Kaput nyitottunk Brno felé – Két klinika várja Csehországban a Lilymed pácienseit

Kaput nyitottunk Brno felé – Két klinika várja Csehországban a Lilymed pácienseit

Újabb szolgáltatással bővült a Lilymed palettája. Két brnoi meddőségi klinikával működünk együtt, így mostantól nem csak itthon tudunk abban segíteni, hogy megérkezzen a várva várt gyermekáldás. De milyen esetekben érdemes brnoi klinikát választani? Dr. Tóth Alexandra, a Lilymed alapítója, szülész-nőgyógyász és meddőségi szakember válaszol.

Brno. Egy cseh város, aminek a nevét jól ismerik a termékenységi problémákkal küzdők. Sokak számára az itteni meddőségi klinikák jelentik az utolsó esélyt arra, hogy gyermekük szülessen. Néha mégis ijesztő vagy nehéz megtenni az első lépést. A Lilymednél ebben is tudunk segíteni. Régóta dolgoztunk rajta, hogy akkor is foghassuk a kezeteket, amikor Magyarországon valamiért már feladtátok a próbálkozást. Mostantól két brnoi klinika – a Reprogenesis és a Repromeda – is teljes mértékben elfogadja a nálunk elvégzett meddőségi kivizsgálások eredményét, így várólista nélkül, a lehető leggyorsabban vehetitek igénybe a szükséges kezeléseket.

Miért Brno?

Dr. Tóth Alexandra, a Lilymed alapítója, szülész-nőgyógyász és meddőségi szakember szerint Brno vonzerejét elsősorban a donációs programok – petesejt- és embrió donáció –, illetve a PGT-A vizsgálat jelentik.

Mikor van szükség petesejt-donációra?

Ha a gyermekáldás elmaradása petesejt eredetű, akkor segíthet a petesejt-donáció. Ilyenkor a donor petesejtet termékenyítik meg és az így kialakult embriót ültetik vissza az anya méhébe. Itthon petesejtet csak azok a 35 évesnél fiatalabb nők adományozhatnak, akinek van legalább egy gyermekük. A felajánlás vagy családon belül, vagy kizárólag anonim módon történhet. Ez papíron egyszerűnek hangzik, a tapasztalat azonban azt mutatja, hogy nagyon kevesen élnek a lehetőséggel. Csehországban ezzel szemben kicsit más szabályozás van érvényben, ezért gyorsabb és gördülékenyebb a petesejt donációs eljárás.

Mikor van szükség embriódonációra?

Amikor bebizonyosodott, hogy a pár férfi és női tagja is meddő, akkor van még egy járható út: meg lehet próbálkozni az embrió beültetéssel. Ez az eljárás Magyarországon szintén engedélyezett. Olyan párok embrióit lehet beültetni, akik lombikeljáráson estek át, biztosak benne, hogy már nem akarnak több gyereket, és a megmaradt, lefagyasztott embrióikat felajánlják erre a célra. Erre Csehországban is van lehetőség, ezen felül azonban még egy járható út létezik. A klinikák nem csak párok be nem ültetett embrióival tudnak segíteni, de donor petesejttel és donor hímivarsejttel is el tudják végezni a megtermékenyítést.

Mi az a PGT-A?

Ez a kromoszómák számbeli eltérésének vizsgálata, ami itthon nem végzett eljárás, Brnoban azonban elvégzik. Ha több 5. napot is megélt embrió van, akkor a vizsgálat hozzájárulhat ahhoz, hogy sikeres legyen a beültetés, ráadásul olyan, vetélést is okozó rendellenességek szűrhetők ki vele előre – a teljesség igénye nélkül –, mint például a Down-, az Edwards-, a Turner-szindróma.

Hogyan segíthetünk?

Jelentkezz be hozzánk és mi felvesszük a kapcsolatot az általad választott klinikával. Elvégezzük a szükséges kivizsgálásokat, felírjuk a recepteket és végig biztosítjuk a konzultációs lehetőséget is.

Időpontot foglalok