Blog

Legyen minden gyerek karácsonya szép! Dobozolj velünk te is!

Legyen minden gyerek karácsonya szép! Dobozolj velünk te is!

Emlékszel, milyen volt kisgyerekként várni a karácsonyt? A készülődés izgalma, a fények, a csodák biztos téged is elvarázsoltak! A Baptitsa Szeretetszolgálat azért dolgozik, hogy a lehető legtöbb gyerek karácsonyát tegye széppé, ezért idén 18. alkalommal szervezi meg cipősdoboz akcióját. Most először a Lilymed csapata is segít a gyűjtésben. Csatlakoztunk a gyűjtőpontokhoz, így már nálunk is le tudod adni a nehéz sorsú gyerekeknek szánt ajándékaidat.

Hogyan?

  • Keress egy üres cipősdobozt, válaszd ki, hány éves kisgyereket szeretnél megajándékozni.
  • Találd ki azt is, hogy kislánynak vagy kisfiúnak állítod össze a csomagot.
  • Töltsd meg a dobozt csupa-csupa kedves ajándékkal, majd csomagold be és írd rá a gyermek nemét és korát.
  • Gyere el hozzánk és tedd be az ajándékot a karácsonyfánk alá!

A fát külön köszönjük Németh Balázsnak és a New Life project Bt-nek! Balázs így mesél magáról:

„28 éves vagyok, Pécsen élek. Édesanyám nevelt fel – számomra ő volt A SZÜLŐ – édesapám sajnos fiatalon hátat fordított nekünk. Két testvérem van: egy húgom és egy öcsém, aki a break tánc világában találta meg a helyét és akire nagyon büszke vagyok. Szeretnék számára példaképpé válni! A fiatalkorom tele volt nehézségekkel és nélkülözéssel, de édesanyám és a nagyszüleim mindent megtettek a családunkért. A mai napig hálás vagyok nekik, a nagypapámnak különösen, számomra ő volt az igazi példakép. A párommal öt éve vagyunk együtt, bár már régóta ismerjük egymást. Sokat köszönhetek neki, rengeteg támogatást és szeretetet kaptam tőle az évek alatt, az ő noszogatására vágtam bele az asztalos szakmába is. Jelenleg egy németországi cég magyar leányvállalatánál dolgozom, de tanulok is.

Számomra az asztalos szakma nem csupán egy munka és nem is a pénzről szól. Minden részét élvezem. A pályafutásomat nagyban segítette, hogy helyet kaptam egy kollégám és barátom műhelyében, a pécsi New Life project Bt-nél, így lett egy hely, ahol gyakorolhatok, fejlődhetek. Bár egy karácsonyfa előkészítése nem asztalos munka, mi mégis élvezettel csináltuk. Nem csupán azért, mert fával dolgozhattunk, hanem azért is, mert így hozzájárulhattunk egy igazán nemes célhoz.”

Időpontot foglalok