Buza Zsófia

meddőségi, reprodukció és örökbefogadási szaktanácsadó coach

A gyermekre vágyás és a gyermekáldás sajnos nem mindig születik egy pillanatban!
Sokan nehéz utat járunk be addig, amíg valóssággá, ölelhetővé válik mindaz, amit hónapokig – vágyát akár évekig - dédelgetettünk a szívünkben, a szívünk alatt.
Az anyává, apává válás folyamata néha embert és lelket próbáló küzdelem, hiszen hiába látjuk a célt – az oda vezető utat nem találjuk, állandóan ismeretlen akadályokba ütközünk.
És ahogy múlik az idő, a rengeteg egyre átláthatatlanabbá válik, az árnyak megnőnek, a magunk mögött hagyott utat szomorúság, gyász kövezi, és úgy érezhetjük, hogy már csak magányosan bolyongunk a meddőség kiismerhetetlen erdejében. Évek óta kísérek coach-ként, meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadóként párokat, babára vágyókat.

Társul szegődtem sok nehéz úton, mert hiszem, hogy a magány, a megválaszolatlan és fel nem tett kérdések, a kihűlt, intim pillanatok, valamint a folytonos vágy és kudarc sokakat képtelenné tesz arra, hogy felismerjék: nem az élet, hanem a pillanat csupán a meddő!

Az egyéni vagy páros konzultációkon egy kávé vagy tea mellett, esetleg egy sétával egybekötve irányított módon beszélgetünk, megpróbálunk közösen feltárni és megoldást találni akár olyan problémákra is, amelyek eddig rejtve maradtak. Esetenként akár más szakemberek bevonásával fel- és megoldunk elakadásokat, az állandósult, az alacsony kontrollt biztosító stresszhelyzet érzetét enyhítjük, a párral együttműködve megtanulhatjuk, hogy hogyan szerezhetik vissza az intim pillanatokat, hogyan tudják egymáshoz igazítani a problémamegoldó stratégiájukat, mi a legcélszerűbb megközelítés ebben a nehéz időszakban, felkészülhetnek a babavárás kihívásaira.
Az esetek döntő többségében a párok kapcsolata a közös út végére még erősebbé és őszintébbé válik, szövetségük szinte bármilyen akadályt képes leküzdeni.

Azért csatlakoztam a LilyMed csapatához, mert hiszem, hogy közös álmot dédelgetünk! Úgy érzem, hogy a LilyMed minden tagja, minden áldott nap azért küzd, hogy elűzze az árnyakat, a magányt, hogy a kérdésekre választ találjunk, hogy a közös harcban magunkra vállaljuk
mindazt, amit a tudomány és a szaktudásunk biztosít, megenged számunkra.  A célunk pedig közös: hogy két ember vágyából család születhessen!

1974-ben születtem Budapesten, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziumban érettségiztem, a Budapesti Tanítóképző Főiskolán folytattam tanulmányaimat, majd Szegeden, a József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szereztem
kommunikációs diplomát. 2001-2002-ben trénerképzésen vettem részt, majd 2016-ban coach végzettséget szereztem. 2019-ben az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai karán diplomáztam Meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadóként.

Dr. Tóth Alexandra

szülész-nőgyógyász szakorvos, meddőségi szakember

Szülész-nőgyógyász szakorvos  és meddőségi szakember vagyok. 2010-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. A Szegedi Női Klinikán voltam rezidens és szakorvosjelölt. Ebben az időszakban sok tanulmányúton jártam és ösztöndíjasként külföldön is képeztem magam. Ezek közül számomra meghatározó volt az Egyesült Államokban eltöltött bő egy évem. Nagyon sokat tanultam kint a szakmámról, a technikai felkészültségükről, az orvosi attitűdről, az orvos-beteg kommunikációról és a kemény munkáról. A másik meghatározó élményem a Franciaországban eltöltött nőgyógyászati endoszkópiára épülő gyakorlatom volt. Itt volt lehetőségem a meddőség témakörében végzett műtétekben is részt venni, mint a méhtükrözés, laparoszkópos endometriozis műtétek, mióma eltávolítás, petefészek ciszták stb. Nemzetközileg elismert szakemberektől tanulhattam. Az elméleti és szakmai tudás mellett mentoraim megmutatták mennyire fontos a szakma iránti alázat, az ambíció, a folyamatos tanulás, tudásom átadása és a csapatmunka. Hazatérve amikor lehetőséget kaptam egy budapesti meddőségi központban, elfogadtam. Elsősorban a meddőségben alkalmazott endoszkópos műtétek terén akartam fejlődni. A meddőségi kivizsgálásokról, kezelésekről szerintem a legjobb szakembertől tanultam. Ráébredtem, hogy nem csak a műtéteket hanem az egész meddőséget, mint szakterületet szívből csinálom és szeretem. Úgy éreztem és érzem a mai napig, hogy mind szakmailag, mind emberileg sokat tudok adni a pácienseimnek és ők is nekem.

Tanulmányok

2004-2010 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar

Általános Orvosi diploma.

2007-2010 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Orvosi

Szaknyelvi Kommunikációs és Fordítóképző Csoport

Egészségügyi Szakfordító és Tolmács.

2010-2017 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Szülészeti

és Nőgyógyászati Klinika

Szülész-nőgyógyász szakorvos

 

 

Szakmai tapasztalataim

2016.09 – 2017.03.

Humán Reprodukciós Intézet – Budapest, Magyarország

2015-2016.04. CHU Estaing, Clermont-Ferrand Franciaország

Munkakör: nőgyógyászati laparoscopos fellow (gynecologic surgical fellow)

Mentor: dr. Revaz Botchorosvili

2010-2017 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Munkakör: Szülész-nőgyógyász rezidens, szakorvosjelölt

Szülészet-nőgyógyászat szakképzésben előírt feltételeket elvégeztem, egy

legmagasabb ellátási szinttel rendelkező egyetemi klinikán. Gyakorlatomat

másfél évre megszakítottam, mely során az Amerikai Egyesült Államokban

tanultam. ECFMG certificate. (USMLE Step 1&2 – CK, CS)

2010 State University of New York at Buffalo, NY

Mentor: Shashi Lele, MD and Laszlo Metchler, MD

2007 IFMSA Palermo, Olaszország

Mentor: G. Ciaramita

Önkéntes munka

2005-2010 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar,

Magatartástudományi Intézet

Mentor: dr. Barabás Katalin

Egyetemi éveim alatt egészségfejlesztő tevékenységben vettem részt a

Magatartástudományi Intézet szervezésében. Különböző témákban

előadásokat és fejlesztő órákat tartottam középiskolások részére.

Az üzenetet
továbbítottuk!

Látogassa meg facebook oldalunkat

Megosztás itt: facebook