dr. Földeák Dóra Melinda​

hematológus szakorvos

Dr. Földeák Dóra Melinda vagyok, 1984-ben születtem Szegeden. Tanulmányaimat Szegeden végeztem, a Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolában és a Gimnázium francia kéttannyelvű szakán. Ezután 2009-ben szereztem általános orvos diplomát a Szegedi Tudományegyetem általános orvosi karán, ezzel párhuzamosan pedig az angol-magyar orvosi szakfordító és tolmács képzést is elvégeztem. Az egyetemet francia állami és nemzetközi felsőfokú C típusú, illetve angol felsőfokú orvosi szaknyelvi C típusú nyelvvizsgával zártam. A diploma után az SZTE II.sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológia központban kezdtem dolgozni rezidensként. Belgyógyászati képzés keretén belül az érdeklődésem a hematológia felé fordult. 

A mai napig úgy érzem, hogy ez volt életem egyik legjobb döntése. Belgyógyászat szakvizsgát kiváló minősítéssel 2014-ben tettem, majd hematológia szakvizsgámat szintén kiváló minősítéssel 2016-ben szereztem meg. A hematológia osztály fekvő- és járóbeteg ellátásában is aktívan részt veszek, jelenleg mint egyetemi adjunktus.

Tudományos tevékenységem eredményeként 2018-ban szereztem PhD tudományos fokozatot. Orvostanhallgatók belgyógyászat és hematológia képzésében gyakorlatok és előadások tartásával veszek részt, valamint a hematológia képzés keretén belül a rezidensek oktatása is a feladataim köré tartozik. Számos előadás és tudományos közlemény mellett a legfontosabbnak a mindennapi gyógyító munkát tartom. Különleges kapcsolat alakul ki a betegekkel a hetek, hónapok vagy akár évekig tartó kezelések, találkozások során, amely örök emlék marad. A meddőség egy igen összetett állapot, amiben a véralvadással kapcsolatos eltéréseknek is szerepe van. Ezek kivizsgálásával, az igazolódott eltérésekre adott gyógyszeres terápiával és tanácsokkal igyekszem segíteni a gyermeket vállalókat. 

 

Dr. Tóth Alexandra

szülész-nőgyógyász szakorvos, meddőségi szakember

Szülész-nőgyógyász szakorvos  és meddőségi szakember vagyok. 2010-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. A Szegedi Női Klinikán voltam rezidens és szakorvosjelölt. Ebben az időszakban sok tanulmányúton jártam és ösztöndíjasként külföldön is képeztem magam. Ezek közül számomra meghatározó volt az Egyesült Államokban eltöltött bő egy évem. Nagyon sokat tanultam kint a szakmámról, a technikai felkészültségükről, az orvosi attitűdről, az orvos-beteg kommunikációról és a kemény munkáról. A másik meghatározó élményem a Franciaországban eltöltött nőgyógyászati endoszkópiára épülő gyakorlatom volt. Itt volt lehetőségem a meddőség témakörében végzett műtétekben is részt venni, mint a méhtükrözés, laparoszkópos endometriozis műtétek, mióma eltávolítás, petefészek ciszták stb. Nemzetközileg elismert szakemberektől tanulhattam. Az elméleti és szakmai tudás mellett mentoraim megmutatták mennyire fontos a szakma iránti alázat, az ambíció, a folyamatos tanulás, tudásom átadása és a csapatmunka. Hazatérve amikor lehetőséget kaptam egy budapesti meddőségi központban, elfogadtam. Elsősorban a meddőségben alkalmazott endoszkópos műtétek terén akartam fejlődni. A meddőségi kivizsgálásokról, kezelésekről szerintem a legjobb szakembertől tanultam. Ráébredtem, hogy nem csak a műtéteket hanem az egész meddőséget, mint szakterületet szívből csinálom és szeretem. Úgy éreztem és érzem a mai napig, hogy mind szakmailag, mind emberileg sokat tudok adni a pácienseimnek és ők is nekem.

Tanulmányok

2004-2010 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar

Általános Orvosi diploma.

2007-2010 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Orvosi

Szaknyelvi Kommunikációs és Fordítóképző Csoport

Egészségügyi Szakfordító és Tolmács.

2010-2017 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Szülészeti

és Nőgyógyászati Klinika

Szülész-nőgyógyász szakorvos

 

 

Szakmai tapasztalataim

2016.09 – 2017.03.

Humán Reprodukciós Intézet – Budapest, Magyarország

2015-2016.04. CHU Estaing, Clermont-Ferrand Franciaország

Munkakör: nőgyógyászati laparoscopos fellow (gynecologic surgical fellow)

Mentor: dr. Revaz Botchorosvili

2010-2017 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Munkakör: Szülész-nőgyógyász rezidens, szakorvosjelölt

Szülészet-nőgyógyászat szakképzésben előírt feltételeket elvégeztem, egy

legmagasabb ellátási szinttel rendelkező egyetemi klinikán. Gyakorlatomat

másfél évre megszakítottam, mely során az Amerikai Egyesült Államokban

tanultam. ECFMG certificate. (USMLE Step 1&2 – CK, CS)

2010 State University of New York at Buffalo, NY

Mentor: Shashi Lele, MD and Laszlo Metchler, MD

2007 IFMSA Palermo, Olaszország

Mentor: G. Ciaramita

Önkéntes munka

2005-2010 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar,

Magatartástudományi Intézet

Mentor: dr. Barabás Katalin

Egyetemi éveim alatt egészségfejlesztő tevékenységben vettem részt a

Magatartástudományi Intézet szervezésében. Különböző témákban

előadásokat és fejlesztő órákat tartottam középiskolások részére.

Az üzenetet
továbbítottuk!

Látogassa meg facebook oldalunkat

Megosztás itt: facebook