dr. Hemelein Rita

reumatológus szakorvos, immunológiai profillal

Hemelein Rita Adrienn vagyok, 1985-ben születtem Budapesten, itt is nőttem fel. 17 évesen egy osztálykirándulás kapcsán szerettem bele Szegedbe, ekkor döntöttem el, hogy ide fogok járni egyetemre, majd annyira megszerettem a várost, hogy mai napig itt élek férjemmel, kisfiammal és két macskánkkal. 2012-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán, majd 2012 szeptemberétől a Reumatológiai és Immunológiai Klinika orvosaként dolgozom, 2017 decembere óta mint reumatológus szakorvos.

 Napi betegellátó tevékenységem során törekszem arra, hogy a lehető legalaposabban tájékoztassam a betegeket, annak érdekében, hogy a lehető legjobb együttműködést érjük el, mely a sikeres betegellátás kulcsa. 

Oktatói munkám során nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a hallgatókkal az autoimmun kórképeket igyekezzek szemléletesen megismertetni, hogy általános orvosként a lehető leghamarabb felismerjék, amennyiben ilyen betegséggel állnak szemben. 

Kutatási érdeklődési területem a szisztémás autoimmun és gyulladásos reumatológiai kórképek korai diagnosztikáját és hatékony állapotkövetését célzó új vizsgáló eljárások értékének felmérése. Így részben innovatív nukleáris medicinai képalkotó módszerek, másrészt terheléses cardiopulmonalis vizsgálatok felmérését végeztük ezidáig. 

Jelenleg pedig az SZTE SZAKK Pszichiátriai Klinikával indul közös kutatásunk rheumatoid arthritis és systemas lupus erythematosus kórképekben dementia kialakulásának vizsgálatára. Aki megtisztel bizalmával, annak igyekszem legjobb tudásom szerint segíteni, mivel jómagam is PCOS-val küzdök gyermekkorom óta és szűkebb családunkban endometriosissal és ínfertilitással is szembe kell nézni, így úgy gondolom az emberi oldalát is látom a problémának. 

Orvosként szilárd meggyőződésem, hogy csakis a tudományosan megalapozott terápiáknak lehet létjogosultsága a praxisomban, kuruzslásnak nincs helye.

Dr. Tóth Alexandra

szülész-nőgyógyász szakorvos, meddőségi szakember

Szülész-nőgyógyász szakorvos  és meddőségi szakember vagyok. 2010-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. A Szegedi Női Klinikán voltam rezidens és szakorvosjelölt. Ebben az időszakban sok tanulmányúton jártam és ösztöndíjasként külföldön is képeztem magam. Ezek közül számomra meghatározó volt az Egyesült Államokban eltöltött bő egy évem. Nagyon sokat tanultam kint a szakmámról, a technikai felkészültségükről, az orvosi attitűdről, az orvos-beteg kommunikációról és a kemény munkáról. A másik meghatározó élményem a Franciaországban eltöltött nőgyógyászati endoszkópiára épülő gyakorlatom volt. Itt volt lehetőségem a meddőség témakörében végzett műtétekben is részt venni, mint a méhtükrözés, laparoszkópos endometriozis műtétek, mióma eltávolítás, petefészek ciszták stb. Nemzetközileg elismert szakemberektől tanulhattam. Az elméleti és szakmai tudás mellett mentoraim megmutatták mennyire fontos a szakma iránti alázat, az ambíció, a folyamatos tanulás, tudásom átadása és a csapatmunka. Hazatérve amikor lehetőséget kaptam egy budapesti meddőségi központban, elfogadtam. Elsősorban a meddőségben alkalmazott endoszkópos műtétek terén akartam fejlődni. A meddőségi kivizsgálásokról, kezelésekről szerintem a legjobb szakembertől tanultam. Ráébredtem, hogy nem csak a műtéteket hanem az egész meddőséget, mint szakterületet szívből csinálom és szeretem. Úgy éreztem és érzem a mai napig, hogy mind szakmailag, mind emberileg sokat tudok adni a pácienseimnek és ők is nekem.

Tanulmányok

2004-2010 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar

Általános Orvosi diploma.

2007-2010 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Orvosi

Szaknyelvi Kommunikációs és Fordítóképző Csoport

Egészségügyi Szakfordító és Tolmács.

2010-2017 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Szülészeti

és Nőgyógyászati Klinika

Szülész-nőgyógyász szakorvos

 

 

Szakmai tapasztalataim

2016.09 – 2017.03.

Humán Reprodukciós Intézet – Budapest, Magyarország

2015-2016.04. CHU Estaing, Clermont-Ferrand Franciaország

Munkakör: nőgyógyászati laparoscopos fellow (gynecologic surgical fellow)

Mentor: dr. Revaz Botchorosvili

2010-2017 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Munkakör: Szülész-nőgyógyász rezidens, szakorvosjelölt

Szülészet-nőgyógyászat szakképzésben előírt feltételeket elvégeztem, egy

legmagasabb ellátási szinttel rendelkező egyetemi klinikán. Gyakorlatomat

másfél évre megszakítottam, mely során az Amerikai Egyesült Államokban

tanultam. ECFMG certificate. (USMLE Step 1&2 – CK, CS)

2010 State University of New York at Buffalo, NY

Mentor: Shashi Lele, MD and Laszlo Metchler, MD

2007 IFMSA Palermo, Olaszország

Mentor: G. Ciaramita

Önkéntes munka

2005-2010 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar,

Magatartástudományi Intézet

Mentor: dr. Barabás Katalin

Egyetemi éveim alatt egészségfejlesztő tevékenységben vettem részt a

Magatartástudományi Intézet szervezésében. Különböző témákban

előadásokat és fejlesztő órákat tartottam középiskolások részére.

Az üzenetet
továbbítottuk!

Látogassa meg facebook oldalunkat

Megosztás itt: facebook