dr. Nagy Rea Ágnes​

Endokrinológiai magánrendelés Budapest

endokrinológus szakorvos

1986-ban születtem Szegeden, iskoláimat – beleértve egyetemi tanulmányaimat is – Szegeden végeztem, a Szegedi Tudományegyetemen 2010-ben szereztem általános orvosi diplomát summa cum laude minősítéssel. Egyetemi éveim során a belgyógyászat felé fordult az érdeklődésem. Az orvostudományon belül azon szakmák keltették fel leginkább az érdeklődésem,  ahol a betegekkel való gyakori interakció, a kórtörténet és a tünettan alapos feltérképezése, a részletekre való figyelés mellett a beteg egészének vizsgálata állt a középpontban. 

Tisztán emlékszem mennyire megragadott az endokrin rendszer komplex, de egyben logikus felépítése és szabályozása. Az endokrinológiában az vonzott továbbá, hogy sokszor egymástól függetlennek tűnő, de valójában egy adott betegségre utaló tünetek közötti összefüggést kell megtalálnunk, ahhoz hogy a beteg problémáira választ kapjunk. Egyetemi éveim alatt több külföldi gyakorlaton is részt vettem Olaszországban, Izraelben és az Amerikai Egyesült Államokban. Ezeken a gyakorlatokon első kézből ismerhettem meg milyen hatással vannak a betegellátásra a kulturális és szociális faktorok, valamint a tárgyi feltételek.

Az egyetem elvégzését követően kutatni kezdtem először Magyarországon, majd 2011-ben az Amerikai Egyesült Államokba költöztem hogy ott folytassam a tudományos tevékenységet főként gasztroenterológiai témakörben. A világ egyik legnívósabb és leghíresebb egészségügyi intézményében, a Minnesota-i Mayo Klinikán töltöttem két és fél évet. A Mayo Klinikán töltött éveim rávilágítottak arra, hogy milyen fontos a tanuláshoz és információszerzéshez való proaktív hozzáállás. Többek között azt is elsajátítottam hogy hogyan oldjak meg összetett problémákat és hozzak fontos döntéseket egyedül, de egyben úgy, hogy közben a mentoraim tanácsára is támaszkodom. 

Megtanultam hogy milyen fontos mások munkájának és erőfeszítéseinek tisztelete és az autonómia valamint a csapatmunka egyensúlyának megteremtése. Kutatásaim befejezését követően rövid időre visszatértem Magyarországra, ez idő alatt kaptam meg az értesítést arról hogy az amerikai szakorvosképzésbe felvételt nyertem.

2014-ben kezdtem meg a belgyógyászat szakképzést a Connecticut-beli Danbury városában. Az Amerikai Belgyógyászati Kollégium által elfogadott belgyógyászat szakvizsgámat 2017-ben szereztem meg. 2017-ben kezdtem meg az Iowai Egyetem endokrinológia, diabétesz és metabolizmus szakképzését és 2019-ben raktam le az Amerikai Belgyógyászati Kollégium által elfogadott endokrinológia, diabétesz és metabolizmus szakvizsgát. 2019-ben visszaköltöztem Magyarországra és a Szegedi Tudományegyetem I. számú Belgyógyászati Klinikáján helyezkedtem el, ahol endokrinológusként jelenleg is dolgozom.

Az egyetemi munka lehetőséget ad arra, hogy ritka és kihívást jelentő esetekkel találkozzak. Az orvostanhallgatók, a rezidensek és a szakorvosjelöltek tanítása is kedves feladat számomra, mert arra ösztönöz, hogy a saját tudásomat folyamatosan megújítsam és oktatói valamint kommunikációs képességeim legjavát nyújtsam. Az endokrinológián belül a meddőséget okozó kórképeken kívül a fő érdeklődési területem a neuroendokrinológia, a neuroendokrin tumorok, az agyalapi mirigy és a mellékvese betegségek.

Fontosnak tartom az őszinte, bizalmon alapuló orvos-beteg kapcsolatot, a betegek figyelmes meghallgatását és a tudományos bizonyítékokon nyugvó, a beteg érdekeit figyelembe vevő gyógyítást. Az amerikai egészségügyben szerzett tapasztalataimat a magyar betegek gyógyulásának szolgálatába állítva a legmagasabb szintű ellátást kívánom biztosítani a LilyMed csapatának tagjaként.

Dr. Tóth Alexandra

szülész-nőgyógyász szakorvos, meddőségi szakember

Szülész-nőgyógyász szakorvos  és meddőségi szakember vagyok. 2010-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. A Szegedi Női Klinikán voltam rezidens és szakorvosjelölt. Ebben az időszakban sok tanulmányúton jártam és ösztöndíjasként külföldön is képeztem magam. Ezek közül számomra meghatározó volt az Egyesült Államokban eltöltött bő egy évem. Nagyon sokat tanultam kint a szakmámról, a technikai felkészültségükről, az orvosi attitűdről, az orvos-beteg kommunikációról és a kemény munkáról. A másik meghatározó élményem a Franciaországban eltöltött nőgyógyászati endoszkópiára épülő gyakorlatom volt. Itt volt lehetőségem a meddőség témakörében végzett műtétekben is részt venni, mint a méhtükrözés, laparoszkópos endometriozis műtétek, mióma eltávolítás, petefészek ciszták stb. Nemzetközileg elismert szakemberektől tanulhattam. Az elméleti és szakmai tudás mellett mentoraim megmutatták mennyire fontos a szakma iránti alázat, az ambíció, a folyamatos tanulás, tudásom átadása és a csapatmunka. Hazatérve amikor lehetőséget kaptam egy budapesti meddőségi központban, elfogadtam. Elsősorban a meddőségben alkalmazott endoszkópos műtétek terén akartam fejlődni. A meddőségi kivizsgálásokról, kezelésekről szerintem a legjobb szakembertől tanultam. Ráébredtem, hogy nem csak a műtéteket hanem az egész meddőséget, mint szakterületet szívből csinálom és szeretem. Úgy éreztem és érzem a mai napig, hogy mind szakmailag, mind emberileg sokat tudok adni a pácienseimnek és ők is nekem.

Tanulmányok

2004-2010 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar

Általános Orvosi diploma.

2007-2010 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Orvosi

Szaknyelvi Kommunikációs és Fordítóképző Csoport

Egészségügyi Szakfordító és Tolmács.

2010-2017 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Szülészeti

és Nőgyógyászati Klinika

Szülész-nőgyógyász szakorvos

 

 

Szakmai tapasztalataim

2016.09 – 2017.03.

Humán Reprodukciós Intézet – Budapest, Magyarország

2015-2016.04. CHU Estaing, Clermont-Ferrand Franciaország

Munkakör: nőgyógyászati laparoscopos fellow (gynecologic surgical fellow)

Mentor: dr. Revaz Botchorosvili

2010-2017 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Munkakör: Szülész-nőgyógyász rezidens, szakorvosjelölt

Szülészet-nőgyógyászat szakképzésben előírt feltételeket elvégeztem, egy

legmagasabb ellátási szinttel rendelkező egyetemi klinikán. Gyakorlatomat

másfél évre megszakítottam, mely során az Amerikai Egyesült Államokban

tanultam. ECFMG certificate. (USMLE Step 1&2 – CK, CS)

2010 State University of New York at Buffalo, NY

Mentor: Shashi Lele, MD and Laszlo Metchler, MD

2007 IFMSA Palermo, Olaszország

Mentor: G. Ciaramita

Önkéntes munka

2005-2010 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar,

Magatartástudományi Intézet

Mentor: dr. Barabás Katalin

Egyetemi éveim alatt egészségfejlesztő tevékenységben vettem részt a

Magatartástudományi Intézet szervezésében. Különböző témákban

előadásokat és fejlesztő órákat tartottam középiskolások részére.

Az üzenetet
továbbítottuk!

Látogassa meg facebook oldalunkat

Megosztás itt: facebook