Szakembereink

dr. Tóth Alexandra

szülész-nőgyógyász szakorvos,
meddőségi szakember

Alázat, ambíció és folyamatos tanulás jellemzi pályámat. Szívvel-lélekkel dolgozom azért, hogy a meddőséggel küzdő párok családdá válhassanak.

Szülész-nőgyógyász szakorvos és meddőségi szakember vagyok. 2010-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. A Szegedi Női Klinikán voltam rezidens és szakorvosjelölt. Ebben az időszakban sok tanulmányúton jártam és ösztöndíjasként külföldön is képeztem magam. Ezek közül számomra meghatározó volt az Egyesült Államokban eltöltött bő egy évem.

Nagyon sokat tanultam kint a szakmámról, a technikai felkészültségükről, az orvosi attitűdről, az orvos-beteg kommunikációról és a kemény munkáról.

A másik meghatározó élményem a Franciaországban eltöltött nőgyógyászati endoszkópiára épülő gyakorlatom volt. Itt volt lehetőségem a meddőség témakörében végzett műtétekben is részt venni, mint a méhtükrözés, laparoszkópos endometriozis műtétek, mióma eltávolítás, petefészek ciszták stb.

Nemzetközileg elismert szakemberektől tanulhattam. Az elméleti és szakmai tudás mellett mentoraim megmutatták mennyire fontos a szakma iránti alázat, az ambíció, a folyamatos tanulás, tudásom átadása és a csapatmunka. Hazatérve amikor lehetőséget kaptam egy budapesti meddőségi központban, elfogadtam.

Elsősorban a meddőségben alkalmazott endoszkópos műtétek terén akartam fejlődni. A meddőségi kivizsgálásokról, kezelésekről szerintem a legjobb szakembertől tanultam. Ráébredtem, hogy nem csak a műtéteket hanem az egész meddőséget, mint szakterületet szívből csinálom és szeretem. Úgy éreztem és érzem a mai napig, hogy mind szakmailag, mind emberileg sokat tudok adni a pácienseimnek és ők is nekem.

Szakmai tapasztalataim

2016.09 – 2017.03. Humán Reprodukciós Intézet – Budapest, Magyarország

2015-2016.04. CHU Estaing, Clermont-Ferrand Franciaország

Munkakör: nőgyógyászati laparoscopos fellow (gynecologic surgical fellow)

Mentor: dr. Revaz Botchorosvili

2010-2017 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Munkakör: Szülész-nőgyógyász rezidens, szakorvosjelölt

Szülészet-nőgyógyászat szakképzésben előírt feltételeket elvégeztem, egy legmagasabb ellátási szinttel rendelkező egyetemi klinikán.

Gyakorlatomat másfél évre megszakítottam, mely során az Amerikai Egyesült Államokban tanultam. ECFMG certificate. (USMLE Step 1&2 – CK, CS)

2010 State University of New York at Buffalo, NY
Mentor: Shashi Lele, MD and Laszlo Metchler, MD

2007 IFMSA Palermo, Olaszország
Mentor: G. Ciaramita

Önkéntes munka

2005-2010 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar,
Magatartástudományi Intézet
Mentor: dr. Barabás Katalin

Egyetemi éveim alatt egészségfejlesztő tevékenységben vettem részt a Magatartástudományi Intézet szervezésében. Különböző témákban előadásokat és fejlesztő órákat tartottam középiskolások részére.

Időpontot foglalok