Szakembereink

Miskolczi Hajnalka

szonográfus

A kommunikáció és megfelelő tájékoztatás legalább annyira fontos, mint maga a precízen elvégzett ultrahangvizsgálat, legyen szó kötelező szűrésről, vagy babamoziról.

2012-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen mint szülésznő, majd néhány szakmában eltöltött év után beiratkoztam a Széchenyi István Egyetem Szülészeti-Nőgyógyászati Szonográfus képzésére, itt végeztem 2019-ben.Azóta szonográfusként dolgozom, több magánrendelés mellett a Bajcsy-Zsilinszky kórházban, valamint a XV. kerületi szakrendelőben. Napi rendszerességgel végzek első, második, harmadik trimeszteri ultrahang szűrővizsgálatokat, emellett nőgyógyászati ultrahangvizsgálatokat is.

Munkámhoz elengedhetetlen, hogy elegendő időt fordíthassak a páciensre, minél nyugodtabb környezetben kerülhessen sor ezeknek a vizsgálatoknak az elvégzésére. Ezáltal az esetlegesen előforduló rendellenességek mielőbb felismerésre kerülhetnek, amelyben különösen az első és második trimeszteri szűrővizsgálat bír kiemelt jelentőséggel. A jelenlegi technikai feltételeknek köszönhetően ma már lehetőség van a kötelező ultrahang vizsgálatokon kívül 3/4/5 dimenziós úgynevezett babamozira is, melyeket szintén heti rendszerességgel végzek.

Szonográfusi pályám előtt 5 éven keresztül szülésznőként segítettem a kismamákat. Az így szerzett tapasztalataim is hozzájárulnak ahhoz, hogy a terhesség egészére, a fogantatástól a szülésig szélesebb rálátásom nyíljon, ezáltal a várandósság kapcsán felmerülő kérdéseket is ennek megfelelően tudom megválaszolni.

Forduljanak hozzám bizalommal, ha itt a Lilymedben páciensközpontú, családias környezetben szeretnék elvégeztetni a terhesség alatti ultrahang szűrővizsgálatokat, valamint babamozit.

Időpontot foglalok