Szakembereink

dr. Hemelein Rita Adrienn

Reumatológus szakorvos, immunológiai profillal

Úgy vélem, a sikeres betegellátás kulcsa az együttműködés. Orvosként szilárdan hiszem, hogy csak tudományosan megalapozott terápiákkal próbálkozhatunk.

Hemelein Rita Adrienn vagyok, 1985-ben születtem Budapesten, itt is nőttem fel. 17 évesen egy osztálykirándulás kapcsán szerettem bele Szegedbe, ekkor döntöttem el, hogy ide fogok járni egyetemre, majd annyira megszerettem a várost, hogy mai napig itt élek férjemmel, kisfiammal és két macskánkkal. 2012-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán, majd 2012 szeptemberétől a Reumatológiai és Immunológiai Klinika orvosaként dolgozom, 2017 decembere óta mint reumatológus szakorvos.

Napi betegellátó tevékenységem során törekszem arra, hogy a lehető legalaposabban tájékoztassam a betegeket, annak érdekében, hogy a lehető legjobb együttműködést érjük el, mely a sikeres betegellátás kulcsa.

Oktatói munkám során nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a hallgatókkal az autoimmun kórképeket igyekezzek szemléletesen megismertetni, hogy általános orvosként a lehető leghamarabb felismerjék, amennyiben ilyen betegséggel állnak szemben.

Kutatási érdeklődési területem a szisztémás autoimmun és gyulladásos reumatológiai kórképek korai diagnosztikáját és hatékony állapotkövetését célzó új vizsgáló eljárások értékének felmérése. Így részben innovatív nukleáris medicinai képalkotó módszerek, másrészt terheléses cardiopulmonalis vizsgálatok felmérését végeztük ezidáig.

Jelenleg pedig az SZTE SZAKK Pszichiátriai Klinikával indul közös kutatásunk rheumatoid arthritis és systemas lupus erythematosus kórképekben dementia kialakulásának vizsgálatára. Aki megtisztel bizalmával, annak igyekszem legjobb tudásom szerint segíteni, mivel jómagam is PCOS-val küzdök gyermekkorom óta és szűkebb családunkban endometriosissal és ínfertilitással is szembe kell nézni, így úgy gondolom az emberi oldalát is látom a problémának.

Orvosként szilárd meggyőződésem, hogy csakis a tudományosan megalapozott terápiáknak lehet létjogosultsága a praxisomban, kuruzslásnak nincs helye.

Időpontot foglalok