Szakembereink

dr. Nagy Rea Ágnes

endokrinológus szakorvos

Fontosnak tartom az őszinte, bizalmon alapuló orvos-beteg kapcsolatot. Pácienseim endokrinológiai panaszaikkal bátran fordulhatnak hozzám.

1986-ban születtem Szegeden, iskoláimat – beleértve egyetemi tanulmányaimat is – Szegeden végeztem, a Szegedi Tudományegyetemen 2010-ben szereztem általános orvosi diplomát summa cum laude minősítéssel. Egyetemi éveim során a belgyógyászat felé fordult az érdeklődésem. Az orvostudományon belül azon szakmák keltették fel leginkább az érdeklődésem, ahol a betegekkel való gyakori interakció, a kórtörténet és a tünettan alapos feltérképezése, a részletekre való figyelés mellett a beteg egészének vizsgálata állt a középpontban.

Tisztán emlékszem mennyire megragadott az endokrin rendszer komplex, de egyben logikus felépítése és szabályozása. Az endokrinológiában az vonzott továbbá, hogy sokszor egymástól függetlennek tűnő, de valójában egy adott betegségre utaló tünetek közötti összefüggést kell megtalálnunk, ahhoz hogy a beteg problémáira választ kapjunk. Egyetemi éveim alatt több külföldi gyakorlaton is részt vettem Olaszországban, Izraelben és az Amerikai Egyesült Államokban. Ezeken a gyakorlatokon első kézből ismerhettem meg milyen hatással vannak a betegellátásra a kulturális és szociális faktorok, valamint a tárgyi feltételek.

Az egyetem elvégzését követően kutatni kezdtem először Magyarországon, majd 2011-ben az Amerikai Egyesült Államokba költöztem hogy ott folytassam a tudományos tevékenységet főként gasztroenterológiai témakörben. A világ egyik legnívósabb és leghíresebb egészségügyi intézményében, a Minnesota-i Mayo Klinikán töltöttem két és fél évet. A Mayo Klinikán töltött éveim rávilágítottak arra, hogy milyen fontos a tanuláshoz és információszerzéshez való proaktív hozzáállás. Többek között azt is elsajátítottam hogy hogyan oldjak meg összetett problémákat és hozzak fontos döntéseket egyedül, de egyben úgy, hogy közben a mentoraim tanácsára is támaszkodom.

Megtanultam hogy milyen fontos mások munkájának és erőfeszítéseinek tisztelete és az autonómia valamint a csapatmunka egyensúlyának megteremtése. Kutatásaim befejezését követően rövid időre visszatértem Magyarországra, ez idő alatt kaptam meg az értesítést arról hogy az amerikai szakorvosképzésbe felvételt nyertem.

2014-ben kezdtem meg a belgyógyászat szakképzést a Connecticut-beli Danbury városában. Az Amerikai Belgyógyászati Kollégium által elfogadott belgyógyászat szakvizsgámat 2017-ben szereztem meg. 2017-ben kezdtem meg az Iowai Egyetem endokrinológia, diabétesz és metabolizmus szakképzését és 2019-ben raktam le az Amerikai Belgyógyászati Kollégium által elfogadott endokrinológia, diabétesz és metabolizmus szakvizsgát. 2019-ben visszaköltöztem Magyarországra és a Szegedi Tudományegyetem I. számú Belgyógyászati Klinikáján helyezkedtem el, ahol endokrinológusként jelenleg is dolgozom.

Az egyetemi munka lehetőséget ad arra, hogy ritka és kihívást jelentő esetekkel találkozzak. Az orvostanhallgatók, a rezidensek és a szakorvosjelöltek tanítása is kedves feladat számomra, mert arra ösztönöz, hogy a saját tudásomat folyamatosan megújítsam és oktatói valamint kommunikációs képességeim legjavát nyújtsam. Az endokrinológián belül a meddőséget okozó kórképeken kívül a fő érdeklődési területem a neuroendokrinológia, a neuroendokrin tumorok, az agyalapi mirigy és a mellékvese betegségek.

Fontosnak tartom az őszinte, bizalmon alapuló orvos-beteg kapcsolatot, a betegek figyelmes meghallgatását és a tudományos bizonyítékokon nyugvó, a beteg érdekeit figyelembe vevő gyógyítást. Az amerikai egészségügyben szerzett tapasztalataimat a magyar betegek gyógyulásának szolgálatába állítva a legmagasabb szintű ellátást kívánom biztosítani a LilyMed csapatának tagjaként.

Időpontot foglalok