Szakembereink

dr. Földeák Dóra Melinda

hematológus szakorvos

A meddőség összetett állapot, amelyben a véralvadással kapcsolatos eltéréseknek is szerepe van. Ennek kivizsgálásával segíthetem a családdá válást.

Dr. Földeák Dóra Melinda vagyok, 1984-ben születtem Szegeden. Tanulmányaimat Szegeden végeztem, a Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolában és a Gimnázium francia kéttannyelvű szakán. Ezután 2009-ben szereztem általános orvos diplomát a Szegedi Tudományegyetem általános orvosi karán, ezzel párhuzamosan pedig az angol-magyar orvosi szakfordító és tolmács képzést is elvégeztem. Az egyetemet francia állami és nemzetközi felsőfokú C típusú, illetve angol felsőfokú orvosi szaknyelvi C típusú nyelvvizsgával zártam. A diploma után az SZTE II.sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológia központban kezdtem dolgozni rezidensként. Belgyógyászati képzés keretén belül az érdeklődésem a hematológia felé fordult.

A mai napig úgy érzem, hogy ez volt életem egyik legjobb döntése. Belgyógyászat szakvizsgát kiváló minősítéssel 2014-ben tettem, majd hematológia szakvizsgámat szintén kiváló minősítéssel 2016-ben szereztem meg. A hematológia osztály fekvő- és járóbeteg ellátásában is aktívan részt veszek, jelenleg mint egyetemi adjunktus.

Tudományos tevékenységem eredményeként 2018-ban szereztem PhD tudományos fokozatot. Orvostanhallgatók belgyógyászat és hematológia képzésében gyakorlatok és előadások tartásával veszek részt, valamint a hematológia képzés keretén belül a rezidensek oktatása is a feladataim köré tartozik. Számos előadás és tudományos közlemény mellett a legfontosabbnak a mindennapi gyógyító munkát tartom. Különleges kapcsolat alakul ki a betegekkel a hetek, hónapok vagy akár évekig tartó kezelések, találkozások során, amely örök emlék marad. A meddőség egy igen összetett állapot, amiben a véralvadással kapcsolatos eltéréseknek is szerepe van. Ezek kivizsgálásával, az igazolódott eltérésekre adott gyógyszeres terápiával és tanácsokkal igyekszem segíteni a gyermeket vállalókat.

Időpontot foglalok