Szakembereink

Buza Zsófia

meddőségi, reprodukció és örökbefogadási szaktanácsadó coach

Sokan nehéz utat járnak be, mire családdá válhatnak. Ezen az úton pedig néha lelki támogatásra is szükség van. Én ebben segíthetek.

A gyermekre vágyás és a gyermekáldás sajnos nem mindig születik egy pillanatban!

Sokan nehéz utat járunk be addig, amíg valóssággá, ölelhetővé válik mindaz, amit hónapokig – vágyát akár évekig - dédelgetettünk a szívünkben, a szívünk alatt.

Az anyává, apává válás folyamata néha embert és lelket próbáló küzdelem, hiszen hiába látjuk a célt – az oda vezető utat nem találjuk, állandóan ismeretlen akadályokba ütközünk.

És ahogy múlik az idő, a rengeteg egyre átláthatatlanabbá válik, az árnyak megnőnek, a magunk mögött hagyott utat szomorúság, gyász kövezi, és úgy érezhetjük, hogy már csak magányosan bolyongunk a meddőség kiismerhetetlen erdejében. Évek óta kísérek coach-ként, meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadóként párokat, babára vágyókat.

Társul szegődtem sok nehéz úton, mert hiszem, hogy a magány, a megválaszolatlan és fel nem tett kérdések, a kihűlt, intim pillanatok, valamint a folytonos vágy és kudarc sokakat képtelenné tesz arra, hogy felismerjék: nem az élet, hanem a pillanat csupán a meddő!

Az egyéni vagy páros konzultációkon egy kávé vagy tea mellett, esetleg egy sétával egybekötve irányított módon beszélgetünk, megpróbálunk közösen feltárni és megoldást találni akár olyan problémákra is, amelyek eddig rejtve maradtak. Esetenként akár más szakemberek bevonásával fel- és megoldunk elakadásokat, az állandósult, az alacsony kontrollt biztosító stresszhelyzet érzetét enyhítjük, a párral együttműködve megtanulhatjuk, hogy hogyan szerezhetik vissza az intim pillanatokat, hogyan tudják egymáshoz igazítani a problémamegoldó stratégiájukat, mi a legcélszerűbb megközelítés ebben a nehéz időszakban, felkészülhetnek a babavárás kihívásaira.

Az esetek döntő többségében a párok kapcsolata a közös út végére még erősebbé és őszintébbé válik, szövetségük szinte bármilyen akadályt képes leküzdeni.

Azért csatlakoztam a LilyMed csapatához, mert hiszem, hogy közös álmot dédelgetünk! Úgy érzem, hogy a LilyMed minden tagja, minden áldott nap azért küzd, hogy elűzze az árnyakat, a magányt, hogy a kérdésekre választ találjunk, hogy a közös harcban magunkra vállaljukmindazt, amit a tudomány és a szaktudásunk biztosít, megenged számunkra. A célunk pedig közös: hogy két ember vágyából család születhessen!

1974-ben születtem Budapesten, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziumban érettségiztem, a Budapesti Tanítóképző Főiskolán folytattam tanulmányaimat, majd Szegeden, a József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szereztem kommunikációs diplomát. 2001-2002-ben trénerképzésen vettem részt, majd 2016-ban coach végzettséget szereztem. 2019-ben az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai karán diplomáztam Meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadóként.

Időpontot foglalok