Meddőségi vizsgálatok

 

A meddőség komplex kivizsgálálsa egy helyen! Rövid határidővel tudunk adni időpontot! Várakozás nélkül veheti igénybe vizsgálatainkat. Ha további információt szeretne megtudni meddőségi vizsgálatainkról, olvasson tovább! Vagy kérjen időpontot az eslő konzultációra!

 

Meddőségből termékenység?

A LilyMed termékenységi magánrendelő hiánypótló szolgáltatással várja a gyermekáldásra vágyó párokat Budapest szívében. Meddőségi klinikánkon a babára várók előtt álló kivizsgálásokat, konzultációkat és terhesgondozást egy helyen lehet lebonyolítani. A teljes kivizsgálást egy méltán elismert szakértői csapat végzi, akik együttműködve keresik a megoldást a párok problémáira.

Természetesen, mint minden szakterület esetén, a meddőség területén is vannak olyan alapvizsgálatok, meddőségi vizsgálatok, amelyeket minden babára vágyó párnál elvégzünk. Szükség esetén olyan vérvételeket, mintavételeket vagy vizsgálatokat bonyolítunk le meddőségi központunkban, amelyek még teljesebb képet adnak egy édesanya-vagy édesapajelöltről. Akár konkrét választ adhatnak arra a kérdésre, hogy eddig miért nem sikerült a teherbeesés vagy korábban miért vesztették el magzatukat.

Meddőségi centrumunkban az összes jelentőségteljes vizsgálati eredmény értékelését követően az összefoglaló konzultáción tudunk megoldási javaslatot, javaslatokat tárni a pár elé.

Időpontot foglalok

Magyarországon kb 150 000 párt érint a meddőség, amely hátterében több ok is meghúzódik. Az esetek körülbelül 40 százalékában a nő, 40 százalékában a férfi és 20 százalékában pedig mindkét félnél gond van. Mi a LilyMed Termékenységi és Nőgyógyűszati Magánrendelőjében azért küzdünk minden nap, hogy minél több párnak lehetővé tegyük az élet nagy csodáját, a gyermekáldást.

Melyek a meddőségi vizsgálatok? Mi a meddőségi kivizsgálás menete?

Fenti folyamatábránk megmutatja a meddőségi kivizsgálás teljes menetét. Vegyük végig pontról pontra, hogy ez mit is takar pontosan. Az első konzultáció teremti meg a lehetőségét annak, hogy egy nő vagy pár anamnézisével, egészségügyi előéletével megismerkedjünk, és olyan – orvosilag releváns – kérdésekre kapjunk válaszokat, amelyek nagyban befolyásolják a személyre szabott kivizsgálási protokoll összeállítását.  Majd két részre bonthatjuk fel vizsgálatainkat. Egyrészt női-, másrészt férfi kivizsgálásra. A meddőség hátterében a férfiaknál és a nőknél is többféle, szervi, hormonális, immunológiai, genetikai, illetve lelki tényezők állhatnak. Hiszen a meddőséggel ugyanolyan mértékben küzdhetnek a férfiak, mint a nők. Mi ezeket szeretnénk orvosolni, hogy hamarosan boldog szülők lehessenek pácienseink.

 

Mit tartalmaz a női meddőségi vizsgálat?

A női vizsgálatok részletes anamnézis felvétellel kezdődnek, mely után a nőgyógyászati vizsgálatok következnek. De vérvétel és petevezeték átjárhatósági vizsgálat is a részét képezi a teljes kivizsgálásnak.

Női meddőségi vizsgálatok:
 • nőgyógyászati mintavételek, szűrővizsgálatok
 • menstruációs ciklushoz kötött vérvételek
 • vérvételek (bármikor elvégezhető)
 • HYCOSY vizsgálat (ultrahang vezértelt méhüregi és petevezeték átjárhatósági vizsgálat)

A fenti vizsgálatok után elvégezzük az esetleges műtéti beavatkozásokat orvosi javaslatra, amennyiben szükséges:
 • hiszteroszkópia (méhtükrözés)
 • laparaszkópia (hastükrözés)

 

Mit tartalmaz a férfi meddőségi vizsgálat?

A férfiak esetében a meddőség során felmerülhet a közösülési képtelenség vagy a tényleges fogamzó képtelenség. A nemzőképtelenség során vizsgáljuk a megfelelő mennyiségű és minőségű ondóváladék termelődését.

Férfi meddőségi vizsgálatok:
 • spermiogram
 • szűrővizsgálatok ondóváladékból
 • egyéb speciális vizsgálatok ondóváladékból
 • szükség esetén egyéb szűrővizsgálatok

Ezen vizsgálatok elvégzése után andrológus kollégánk az eredmények alapján egyéb vizsgálatokat rendelhet el, hogy minél kedvezőbb eredményre jussanak.

Időpontot foglalok

Mind női-, mind férfi meddőségi vizsgálat esetén szükséges lehet
egyéb szakorvosi és egyéb szakmai konzultációra is

Meddőségi központunkban az alábbi szakorvosi és egyéb szakmai konzultációk érhetők el, melyek segítenek a meddőségi gondok leküzdésében.


Endokrinológus


Pszichológus


Hematológus


Dietetikus


Immunológus


Biológus


Andrológus


Coach

Összefoglaló konzultáció

A női- és a férfi kivizsgálást is egy közös összefoglaló konzultáció követi, mely során a kapott eredmények kiértékelése után megoldási javaslatot, javaslatokat tudunk tárni a pár elé. A megoldások több irányba mutathatnak: a cikluskövetéssel irányított együttlétre, az inszeminációra vagy a lombik programra.

Cikluskövetéssel irányított együttlét

Spontán és/vagy gyógyszerrel stimulált ciklus során meghatározott napokon monitorozzuk ultrahanggal a tüszőérést. Amint a tüsző(k) eléri(k) a megfelelő nagyságot, tüszőrepesztő injekció beadása után teszünk javaslatot az optimális együttlét időpontjára


Inszemináció

Ilyenkor a női ciklus során a pár hölgy tagját meghatározott napokon ultrahanggal vizsgáljuk, orvosi indikációnak megfelelően hormonálisan stimuláljuk a tüszőérést, amint a tüsző vagy tüszők elérte vagy elérték az ideális nagyságot, tüszőrepesztő injekciót adunk be. Az inszemináció napján a pár férfi tagja 3-5 napos önmegtartóztatás után spermamintát ad, amelyet laboratóriumi előkészítés után katéterrel juttatják a méh üregébe. A várandósság kialakulása a módszer révén 10-15%.

Lombik program

Amelyik párnak a lombik programot kell igénybe vennie, őket társintézményünk – a Reprosys – soron kívül fogadja, az egyébként jellemző 2-3 hónapos várakozási idő nélkül.

A boldog befejezés: terhesgondozás

A megtermékenyüléssel nem kell, hogy véget érjen a kapcsolatunk. Hiszen a terhesség megállapítás után a terhesgondozás boldog percei következnek. Hónapról hónapra segítjük tovább a kismamát, elvégezzük az aktuálisan szükséges vizsgálatokat és végig kísérjük ezen a csodálatos folyamaton.

Időpontot foglalok