Blog

A koraszüléshez vezető betegségek egy része kezelhető – Ezekre a tünetekre figyelj a várandósság alatt

Öröm, nyugalom és békés várakozás. Ideális esetben erre számítunk a terhesség alatt. Előfordul azonban, hogy a dolgok rosszra fordulnak. Ma Magyarországon minden tizedik várandósság végződik koraszüléssel, az esetek negyven százalékában pedig sajnos a kiváltó ok sem határozható meg egyértelműen.
Tovább »

Nőgyógyász vagy és fejlesztenéd magad a meddőségi kezelések terén? Egyedülálló mentorprogrammal várunk!

Segíteni szeretnél, tapasztalatot szerezni, de behatároltnak érzed a lehetőségeidet? Érdekel a meddőség kezelése, de nem tudod, hogyan szerezz megfelelő gyakorlati tapasztalatot, hogy megbízható szakemberré válj? A LilyMednél tudjuk, milyen az, amikor gyorsabb fejlődésre lennél képes, de a rendszer határain belül maradva csak apró lépésekben haladhatsz előre. Ezért mentorprogramot dolgoztunk ki, amelynek célja, hogy értékes elméleti és gyakorlati tudásunkkal segítsük orvosi utadat a meddőség kezelésben.
Tovább »

A mentális egészség a termékenység szempontjából is fontos

A mentális egészség jelentősége ma már nem kérdés. Azt azonban, hogyan őrizhetjük meg, nem feltétlenül tudjuk. Az instant életmód guruk világában könnyű elveszni az egymásnak ellentmondó tanácsok között, pedig pszichés jóllétünk kulcsfontosságú tényező a családtervezés során is.
Tovább »

Jön a baba? - A lombik utolsó lépése, amikor kiderül sikeres volt-e a beültetés

A lombikprogram lelkileg és fizikailag is nehéz folyamat. Sokszor hatalmas erő és kitartás kell hozzá, főként, ha nem első alkalommal vágtok bele. Sokat segíthet azonban, ha pontosan tudjátok, mi történik a program egyes állomásai során, ezért sorozatot indítottunk, amelynek utolsó részében azt mondjuk el, mi várható a beültetés után.
Tovább »

Amikor az embrió visszakerül a méhbe – Így zajlik a beültetés a lombikpogrom során

Lombikprogram előtt állsz, de nem tudod pontosan, mi vár rád? Vagy már csináljátok, de szívesen olvasnál a következő lépésről? Sorozatunkat épp azért indítottuk, hogy ezt megtehesd! Volt már szó az első orvosi konzultációról, a második találkozásról, a tüszőérés stimulálásáról, a tüszőleszívásmenetéről és a megtermékenyítésről is. Dr. Tóth Alexandra, a LilyMed alapítója, szülész-nőgyógyász, meddőségi szakember most azt meséli el, hogyan zajlik a visszaültetés.
Tovább »

Sokáig maradhat észrevétlen a 2-es típusú cukorbetegség

Kialakulásának köze van a helytelen életmódhoz és akár évekig is együtt élhetünk vele anélkül, hogy tudnánk róla. A 2-es típusú cukorbetegség ma már a gyerekek körében is egyre gyakrabban üti fel a fejét, egy egész életre súlyos következményeket okozva. Dr. Nagy Rea endokrinológus mondja el, mit kell tudnunk a betegségről és kezeléséről.
Tovább »

Terápiás lehetőségek endometriózis esetén

Fájdalmas menstruáció és együttlétek, kismedencei fájdalom, meddőség. Tünetek, amelyek egytől-egyig endometriózist jelezhetnek. Ma Magyarországon a termékeny korú nők 10 százaléka küzd a betegséggel, amely jelentős életminőségromlást okoz. A diagnózishoz sajnos hosszú út vezet a kezelés pedig egyénenként eltérő lehet. Dr. Tóth Alexandra a LilyMed alapítója, szülész-nőgyógyász és meddőségi szakember avat be, milyen terápiás eszközök állnak rendelkezésre ma.
Tovább »

Jön az első Termékenység Tudatosság Hete a LilyMednél!

Tudod, hogy készülj fel a babavárásra? Egy egész hetet szánunk rá, hogy segítsünk benne! Április 24. és 30. között megszervezzük az első Termékenységi Tudatosság Hetet, mert szeretnénk, ha hiteles szakemberektől kapnátok hiteles információkat, akkor is, ha nehézségekkel szembesültök és akkor is, ha még csak a tervezés fázisában vagytok. Részletes programok a cikkben!
Tovább »

Műtét vagy gyógyszeres kezelés? – Az endometriózis kezelése egyénenként eltérő lehet

Az endometriózis egyféleképpen diagnosztizálható biztosan: műtéttel. De vajon minden esetben szükség van beavatkozásra vagy vannak más lehetőségek is? Ki és mi alapján dönt a kezelésről? Dr. Tóth Alexandra, a LilyMed alapítója, szülész-nőgyógyász és meddőségi szakember válaszol a kérdésekre.
Tovább »

Amikor a petesejtek és a hímivarsejtek végre találkoznak – Így zajlik a megtermékenyítés a lombikkezelés során

Ma már mindenki tudja, aki gyermekáldásért küzd, hogy a lombikprogram lehet az egyik megoldás problémájára. Ez azonban nem jelenti azt, hogy senkiben sem vetődnek fel kérdések vagy kétségek a folyamattal kapcsolatban. A LilyMednél szeretnénk, ha úgy vágnátok bele, hogy biztonságban érzitek magatokat, ezért sorozatot indítottunk, amiben a lombikkezelés lépéseiről mesélünk nektek. Dr. Tóth Alexandra a LilyMed alapítója, szülész-nőgyógyász, meddőségi szakember eddig elmondta, mi történik az első orvosi konzultáción, bevatatott abba is, mit várhattok a második találkozástól, elmesélte, hogyan stimulálható a tüszőérés és azt is, mi történik tüszőleszíváson. Most a megtermékenyítés kulisszatitkaiba enged bepillantást.
Tovább »