Blog

Műtéttel kezelhető az időben diagnosztizált méhnyakrák

Január harmadik hete az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét. Ilyenkor kiemelt figyelem fordul a betegség felé, amely a statisztikák szerint annak ellenére is a második leggyakoribb női daganatos megbetegedés, hogy korai diagnózissal megelőzhető és remekül gyógyítható. A méhnyakrákos megbetegedések többségét a szexuális úton terjedő HPV vírus valamelyik variánsa okozza, ami ellen már védőoltás is létezik, Magyarországon évente mégis több mint 1000 nőnél diagnosztizálják a betegséget, közülük közel 400-nál sajnos már későn.
Tovább »

A méhnyakrák megelőzhető – Így tegyél érte!

A méhnyakrák a nőket érintő második leggyakoribb rosszindulatú daganat típus. Egy betegség, ami akár 10-20 éven keresztül is fejlődhet a szervezetben és aminek a kialakulásáért legtöbb esteben a szexuális úton terjedő HPV-, azaz a humán papillomavírus valamelyik variánsa felel. Január harmadik hete az Európai Méhnyakrák Megelőzési hét, ezért ilyenkor különösen fontos, hogy tabuk nélkül beszéljünk a betegségről és arról, hogyan előzhető meg.
Tovább »

Sikertelen próbálkozástól a lombikig – Az első konzultáció lépései

Évről-évre egyre többen vannak, akik csak nehezített úton, például lombikkezelés segítségével juthatnak el addig, hogy gyermekük szülessen. Életkor függvényében fél- vagy egy év sikertelen próbálkozás után indokolttá válik a pár kivizsgálása. De pontosan mire is számíthattok, ha felkeresitek klinikánkat? Dr. Tóth Alexandra, a LilyMed alapítója, szülész-nőgyógyász, meddőségi szakember mondja el.
Tovább »

A remény segíthet békés szívvel zárni az évet

Az új év akkor is egy új kezdet ígéretét hordozza, ha egy nehéz évet kell a hátunk mögött hagynunk. De mi segíthet abban, hogy hittel, reménnyel és pozitívan nézzünk szembe a küszöbön álló új évvel? A szeretteink közelsége. Mert együtt nem csak a búcsú, de az újrakezdés is könnyebb.
Tovább »

Kaput nyitottunk Brno felé – Két klinika várja Csehországban a Lilymed pácienseit

Újabb szolgáltatással bővült a Lilymed palettája. Két brnoi meddőségi klinikával működünk együtt, így mostantól nem csak itthon tudunk abban segíteni, hogy megérkezzen a várva várt gyermekáldás. De milyen esetekben érdemes brnoi klinikát választani? Dr. Tóth Alexandra, a Lilymed alapítója, szülész-nőgyógyász és meddőségi szakember válaszol.
Tovább »

Bonyolult és csodálatos – Így működik az endokrin rendszer

A hormonműködést nőként sokszor leginkább a ciklusunkkal és a termékenységünkkel hozzuk összefüggésbe. És bár hormonháztartásunk állapota valóban meghatározhatja családalapítási terveink sikerét, szervezetünk egésze szempontjából ennél azért többről van szó.
Tovább »

Nem kedv kérdése – Mikor lehet szükség császármetszésre?

Életmentő műtét vagy kényelmi szolgáltatás – A császármetszéssel kapcsolatos viták általában ezen a tengelyen zajlanak. A témát övező társadalmi feszültség hatalmas. Ráadásul ahány érintett, annyi történet. Egyvalami azonban közös bennük. Ott, ahol soknak tűnik a császármetszések száma, szinte kérdés nélkül ördögöt kiáltunk, míg ott, ahol csökkenő tendenciát mutatnak az ilyen jellegű műtétek, mindenki elismerően bólogat. De valóban ennyire fekete és fehér lenne a helyzet? Egyáltalán nem. Dr. Jáger-Deák Emőke, a LilyMed szülész-nőgyógyász szakorvosa mondja el, miért.
Tovább »

Legyen minden gyerek karácsonya szép! Dobozolj velünk te is!

Emlékszel, milyen volt kisgyerekként várni a karácsonyt? A készülődés izgalma, a fények, a csodák biztos téged is elvarázsoltak! A Baptitsa Szeretetszolgálat azért dolgozik, hogy a lehető legtöbb gyerek karácsonyát tegye széppé, ezért idén 18. alkalommal szervezi meg cipősdoboz akcióját. Most először a Lilymed csapata is segít a gyűjtésben. Csatlakoztunk a gyűjtőpontokhoz, így már nálunk is le tudod adni a nehéz sorsú gyerekeknek szánt ajándékaidat.
Tovább »

Hideg vagy meleg? – Nem mindegy, hogy milyen göböt találnak a pajzsmirigyben!

Nyelési nehézségek, gombóc a torokban, rekedtes hang, heves szívdobogás, jó étvágy melletti fogyás. Tünetek, melyek mind-mind pajzsmirigy problémára utalhatnak. Az első, ami ilyenkor talán mindenkinek eszébe jut, hogy pajzsmirigy göb áll a háttérben. Arról is sokan hallottak, hogy létezik meleg és hideg göb is. De, hogy pontosan mi a különbség a kettő között, kell-e félni valamelyiktől, arra már kevesebben tudnának azonnal válaszolni. Dr. Nagy Rea, a Lilymed Termékenységi és Nőgyógyászati Magánrendelő endokrinológus szakorvosa segít.
Tovább »

Babák, akiket sosem felejtünk el – Október 15. a babagyász világnapja

Nincs nagyobb fájdalom egy gyermek elvesztésénél. Kelljen búcsúzni a várandósság elején, a szülés körüli időkben vagy később, a fájdalom hatalmas. A babagyász világnapján azokra a babákra emlékezünk, akik idő előtt hagytak itt minket és akik nélkül már biztosan semmi sem lesz ugyanolyan. Olvassátok el Anna levelét.
Tovább »